ProBioSklep
Zaprosił Cię
Fundacja Rozwoju Przedsiębiorczości „Twój StartUp”

Od lekarza do kucharza - Danuta Myłek

Cena detaliczna:
37,80
cena netto: 36,00


Od lekarza do kucharza jest książką medyczno-kucharską dla alergików, otyłych, reumatyków, sercowców, cukrzyków, chorych na nowotwory, dzieci, dorosłych, niemowląt a także zdrowych, którzy nie chcą chorować, chcą żyć długo i w dobrej formie. Książka przemyca wiedzę medyczną o jedzeniu do kuchni. Wyjaśnia zawiłości łączenia składników pokarmowych, przełożenia ich doboru do utrzymania lub utraty zdrowia. Omawia przydatność i zastosowanie każdej grupy pokarmowej włącznie z przepisami. Uczy jak przygotować popularne potrawy bez mąki pszennej, cukru, mleka i innych składników szkodliwych z różnych powodów. 

Liczba stron: 224



Dr n. med. Danuta Myłek jest znanym specjalistą w zakresie alergologii i dermatologii. Pracowała w Stalowej Woli. Była pionierem w alergologii na Podkarpaciu, którą organizowała i doskonaliła od ponad 30 lat. Przez 10 lat pełniła funkcję Konsultanta d/s Alergologii Województwa Podkarpackiego, była dyrektorem Przychodni Alergologicznej "ALERGIA" w Stalowej Woli . Ponad 30 lat temu zaczęła popularyzować podstawową wiedzę o profilaktyce alergii na terenie miasta, początkowo wśród lekarzy i położnych, a potem wśród społeczeństwa miasta, okolic, województwa i kraju. Była pierwszym lekarzem, który 21 lat temu rozpoczął akcję promocji karmienia piersią, jako metody zapobiegania alergii, miażdżycy i innym chorobom.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności.